Kastamonu Esan Akü, Türkiye Şampiyonu

Kastamonu Esan Akü, Türkiye Şampiyonu

THF tarafından düzenlenen Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda Esan Akü sponsorluğundaki Kastamonu Esan Akü Merkez Spor Kulübü, final maçında rakibini 19-14’lük skorla yenerek şampiyonluğa ulaşan taraf oldu. 

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF)’nun düzenlediği Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası 1-5 Nisan 2023 tarihlerinde Zonguldak Site Spor Salonu’nda düzenlendi. Dilovası OSB’de 4.Kısım’da üretim yapan Esan Akü’nün sponsorluğunu üstlendiği Kastamonu Esan Akü Merkez Spor Kulübü, şampiyonayı namağlup olarak kapattı. Çeyrek finalde İstanbul Beyciler Sporu 36- 16 ve yarı finalde Armada Praxis Yalıkavak Belediye’yi 36-18 yenerek finale çıkan Kastamonu takımı, final maçında da İstanbul On Otomasyon Defne Spor’u 19-14 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Maç sonunda büyük sevinç yaşayan takım oyuncuları, şampiyonluk kupası ve 25 bin TL’lik ödülü, THF yöneticilerinden aldı. Kastamonu Esan Akü Merkez Spor Kulübü’nün başarılı oyuncuları Tuanna Gürleyen, Irmak Atiye Kara ve Elifnur Kertiş’e de ‘maçın oyuncusu’ ödülleri verildi. 

GRUP BİRİNCİSİ DE KASTAMONU ESAN AKÜ

Antrenörler Cengiz Kesici, Yeşim Balcı ve yardımcı antrenör Kadir Özdemir tarafından çalıştırılan Kastamonu temsilcisi Esan Akü Merkez Spor Kulübü, şampiyonada Antalya Kepez Belediye S.K, Manisa Turgutlu Bld.Kültür Sanat S.K ve Trabzon Ortahisar Bld.S.K ile aynı grupta mücadele verdi. Grubu da birincilik ile tamamlayan Kastamonu ekibi, fina maçında diğer grubun lideri İstanbul On Otomasyon Defne Spor’u 19-14’lük skorla mağlup etti. Kastamonu ekibi bu skorla birlikte yerel ligte 16’da 16, Yarı Final Türkiye Şampiyonası’nda 5’te 5 ve finallerde de 6’da 6 yaparak namağlup olarak Türkiye Şampiyonluğunu kazanmış oldu. 

“MÜCADELEYİ HİÇ BIRAKMADIK”

Esan Akü Merkez Spor Kulübü Antrenörü Cengiz Kesici, şampiyona ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 7 yıldır hedeflediğimiz bir turnuvaydı. Geçen sene Türkiye altıncısı olmuştuk bir yaş büyüklere karşı, bu sene şampiyon olmak istiyorduk, ona göre hazırlıklarımızı yaptık. Tecrübe kazansınlar diye çocuklarımızı 2. Ligde oynattık. Şu anda da ikinci durumdayız play-offlara yükseldik. Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda 2-3 yaş büyüklerle oynadılar. Bu tecrübelerini şampiyonadaki oyuna da yansıttılar. Bunların hepsi bize tecrübe kattı. Bizim grubumuzda çok çekişmeli maçlar oldu. ilk maçı bir sayıyla kazandık. İkinci maçı set averajıyla 3-2 kazandık. Finalde de geriye düştüğümüz anlar oldu ama mücadeleyi bırakmadık ve Türkiye şampiyonluğunu kazandık” diye konuştu. 

“POZİTİF ENERJİMİZ İLE HEP ARKALARINDAYIZ”

Takım sponsoru olan Esan Akü’nün Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaprak Birmiş, kazanılan bu şampiyonluğa çok sevindiklerini belirterek, memleketleri olan Kastamonu’da kızların eğitim ve spora katılımlarını her daim desteklediklerini söyledi. Birmiş, “Kızlarımızın hem okul sporları müsabakalarında hem de Türkiye Şampiyonası’nda arkasında olduk. Kızlarımızla gurur duyuyoruz. Başarılarının devamının geleceğini biliyoruz. Esan Akü olarak Pozitif enerjimiz ile hep arkalarındayız” ifadelerini kullandı. Öte yanda Kastamonu ekibi maç sonunda büyük sevinç yaşarken, bunu antrenör ve okul müdürleri Halit Özden ile de paylaştı. 


 

 

Yazıyı Paylaş